Ana Sayfa > Tatlılar > Portakallı Pazule

(Portakallı Pazule nasıl yapılır)

Portakallı Pazule için kullanılan malzemeler :
6 adet portakal
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı şeker

Tarifi :
Portakallardan iki tanesinin kabuğunu rende yapın ve bir bardak su içinde bir saat kadar bekletin. Diğer portakalların ise suyunu sıkın. Ardından bir tencere içine rende kabukta beklettiğiniz suyu alın, portakal suyunu alın, suyu, şekeri ve nişastayı da katıp karıştıra karıştıra 10 dakika kaynatın. Koyulaştığı vakit kaselere pay ederek soğuk olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.