Balık Böreği için kullanılan malzemeler :
500 gr kefal
1 kaşık tereyağı
1 adet soğan
1 adet domates
6 adet mantar
1 çay kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
1 tutam tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 adet yufka
Tarifi : Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun. Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.10 dakika kavurun.Tart kalıbını yağlayıp,unlayın yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serin süt ve yağ ile iyice ıslatıp,ikinci yufkayı üzerine serin.Daha sonra hazırladığınız içi yufkaların içine boşaltın ve yufkaları kapatın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009