Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Ispanaklı Yumurta

(Ispanaklı Yumurta nasıl yapılır)

Ispanaklı Yumurta için kullanılan malzemeler :
250 gr ıspanak
2 adet yumurta
20 gr margarin
1 çay kaşığı tuz
1 miktar karabiber

Tarifi :
Ispanakları kaynar suya atarak 3-4 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip, süzdürün. Yumurtaları pose edin (biraz tuzlu ve sirkeli kaynar suya, kısık ateşte yumurtalar kırılır). Tavada margarini eritin. Yağ kızınca ıspanağı tuz ve karabiberini ilave ederek sote edin. Tabağa önce sote edilmiş ıspanağı yayın, pose ettiğiniz yumurtaları üstüne yerleştirin.Sıcak servis edin. İsteğe göre sos ve baharat ilave edilebilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.