Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Fırında Etli Pirinçli Tart

(Fırında Etli Pirinçli Tart nasıl yapılır)

Fırında Etli Pirinçli Tart için kullanılan malzemeler :
500 gr amerikan pirinç
50 ml soya yağı
1 litre et suyu
500 gr kuşbaşı et
250 gr soğan
350 gr domates
4 adet yumurta
400 ml süt
yarım kg un
4 çorba kaşığı margarin
2 adet limon suyu
1 miktar tuz

Tarifi :
Bir tavada yemeklik doğranmış soğan, tuz, et ve küp şeklinde doğranmış domatesi soya yağıyla kavurun. Diğer tarafta yıkanmış pirinci az miktar yağda kavurup et suyuyla birlikte 10 dakika pişirerek pilav kıvamına getirin. Hamuru hazırlamak için bir kabın içinde yumurta, un, limon suyu, tuz ve 4 yemek kaşığı margarin ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp bir merdane yardımıyla açın. Hamurun bir parçasını fırın kabına yerleştirin.

Hazırladığınız pilava iç malzemesini ekleyip karıştırın ve hamurun üzerine döşeyin. Hamurun kalan parçasını da üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin. Bir kapta süt ve 1 tatlı kaşığı soya yağını karıştırıp hamurun üzerine sürün. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Bu menüde kullandığınız kuşbaşı et yerine beyaz et tercih edenler için tavuk veya hindi eti de kullanabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.