Sini Köfte için kullanılan malzemeler :
250 gr bulgur
3 kaşık irmik
500 gr kıyma
1 adet soğan
1 miktar kırmızı biber
1 yarım demet maydanoz
1 yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 kaşık zeytinyağı
1 miktar tuz
Tarifi : 250 gram bulgurla 3 çorba kaşığı irmiği geniş bir kapta yoğurun. Katı bir hamur yapın. 1/2 kg. kıymayı, 1 adet küçük doğranmış soğanla ve tuzla karıştırın. 1/2 demet maydanozu ince kıyın. Kırmızıbiber ve karabiberi serpin. Hamurdan ince kısa şeritler kesin. Hamurun sıkı olmasına dikkat edin. Köftelere 1 kaşık zeytinyağı ekleyip, yoğurun ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Önceden ısıtılmış 280 derecelik fırında 30 dk. pişirin. Derin bir tencerede hamurları sıcak suda haşlayın. Köfteleri ekleyin. 10 dakika birlikte kaynatın. İnce kıyılmış maydonoz ile süsleyerek servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009