Beşamel Soslu Dil Balığı için kullanılan malzemeler :
1 kg fileto dil balığı
2 su bardağı süt
2 kaşık un
3 kaşık tereyağı
1 su bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tarifi : 2 çorba kaşığı tereyağında fileto balıklar renk alacak şekilde kızartılır. Bir fırın kabına dizilir. Diğer tarafta 1 çorba kaşığı tereyağı ve un kavrulur. Üzerine soğuk süt eklenir, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir. En son tuz ve karabiber eklenir, ateşten alınır. Başemel sos balığın üzerine gezdirilir. Daha sonra rende kaşar serpilir. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009