Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Beşamel Soslu Dil Balığı

(Beşamel Soslu Dil Balığı nasıl yapılır)

Beşamel Soslu Dil Balığı için kullanılan malzemeler :
1 kg fileto dil balığı
2 su bardağı süt
2 kaşık un
3 kaşık tereyağı
1 su bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Tarifi :
2 çorba kaşığı tereyağında fileto balıklar renk alacak şekilde kızartılır. Bir fırın kabına dizilir. Diğer tarafta 1 çorba kaşığı tereyağı ve un kavrulur. Üzerine soğuk süt eklenir, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir. En son tuz ve karabiber eklenir, ateşten alınır. Başemel sos balığın üzerine gezdirilir. Daha sonra rende kaşar serpilir. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.