Tavuk Büryan için kullanılan malzemeler :
2 adet tavuk but
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
2 kaşık zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
Tarifi : Tavuk butları 2 - 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır. Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir. Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur. Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir. Domates suyunu çekince altı kapatılır. Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır. Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır. Üstüne haşlanmış pirinç konulur. Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir. Karabiber serpilir. Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.Arzuya göre mevsim sebzeleri ile sıcak servis edilir
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009