Ana Sayfa > Tatlılar > Renata Turtası

(Renata Turtası nasıl yapılır)

Renata Turtası için kullanılan malzemeler :
100 gr meyve şekerlemesi
100 gr sütlü çikolata
800 gr vanilyalı dondurma
1 çorba kaşığı antepfıstığı
3 su bardağı kremşanti
1 fincan süt
1 paket pötibör bisküvi
3 kadeh likör

Tarifi :
Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın. 2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatın. Şekerlemeleri kalıbın altına va yanlarına dizin. Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun. Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin, soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın. Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin. Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün. En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın.Buzdolabında 6 saat kadar bekletin. Sıcak suda 2-3 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin. Turta, üstü kalan krem şanti ile süslendikten sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.