Salsalı Izgara Sebzeler için kullanılan malzemeler :
2 adet domates
2 adet beyaz soğan
140 gram kabak
4 adet taze patates (120 gram)
100 gram kırmızıbiber
50 gram arpacıksoğanı
kıyılmış fesleğen
nane
mercanköşkü
kırmızı pul biber
tost ekmeği
sızma zeytinyağı
tuz
Tarifi : Isısı yüksek ızgara üzerinde, dilimlenmiş soğanları, ikiye bölünmüş patatesleri, oval kesilmiş kabakları ve 4'e bölünmüş kırmızıbiberi közleyin. Konkase domatesleri, ince doğranmış arpacıksoğanlarını kaynatın ve blender'da 3 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz, kıyılmış fesleğen, nane, mercanköşk, kırmızı pul biber ilave edip orta hızda karıştırın. Hazırlamış olduğunuz sosla ızgara edilmiş sebzeleri, fırında veya ekmek kızartma makinesinde kızartılmış ekmeğiyle birlikte servis yapın
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009