Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Hamburg Tavuğu

(Hamburg Tavuğu nasıl yapılır)

Hamburg Tavuğu için kullanılan malzemeler :
8 adet tavuk but
2 adet soğan
1 kaşık salça
1 çay kaşığı tuz
250 gr mantar
10 adet midye
2 diş sarımsak
1 fincan beyaz şarap
1 çay kaşığı karabiber

Tarifi :
Öncelikle 2 yemek kaşığı yağı derin bir tavada eritelim. Ortadan 2’ye böldüğümüz mantarları yağı erittiğimiz tavaya aktaralım ve karıştırarak 3-4 dakika kavuralım.Bir delikli süzgeçle süzdürerek mantarları yağdan alalım.Sonra tavukları aynı yağa aktarıp, 2-3 dakika kızartalım. İnce halkalar halinde doğranmış soğanları da ekleyip, 8-10 dakika kadar hep birlikte sotelemeye devam edelim. İçine salçayı, kızarmış mantarları ve 1 su bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tuz ve karabiberle lezzetlendirelim. Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağı koyup, eriyince 2 diş sarmısağı atıp 1 dakika kadar kavuralım. Temizlenmiş, yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ekleyip, şarabı da üzerine ilave edelim. Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alalım. Kabuklu midyelerden kabuğu açılmayan varsa onları çıkarıp atın. Sonra da bu midyeli harcı tavuk yemeğinin içine aktarıp, tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yanında patates kızartması ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,041 saniyede oluşturuldu.