Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Zeytinyağlı Yumurta

(Zeytinyağlı Yumurta nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Yumurta için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Yayvan bir kapta veya sahanda bir-birbuçuk bardak kadar su kaynatılarak yumurtalar sarıları dağılmadan dikkatle bu kaynayan suya kırılıp üzerlerine de kapağı kapanır. Yumurtaların akı orta derecede pişince sahan ateşten alınıp gene dikkatle sarıları karışmayacak surette yavaş yavaş suyu süzülür. Sonra yumurtalar bir delikli düz kepçe ile servis tabaklarına alınarak üzerlerine arzuya göre tuz ve karabiber ekilip zeytinyağı ve limon gezdirilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.