Zeytinyağlı Yumurta için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
Tarifi : Yayvan bir kapta veya sahanda bir-birbuçuk bardak kadar su kaynatılarak yumurtalar sarıları dağılmadan dikkatle bu kaynayan suya kırılıp üzerlerine de kapağı kapanır. Yumurtaların akı orta derecede pişince sahan ateşten alınıp gene dikkatle sarıları karışmayacak surette yavaş yavaş suyu süzülür. Sonra yumurtalar bir delikli düz kepçe ile servis tabaklarına alınarak üzerlerine arzuya göre tuz ve karabiber ekilip zeytinyağı ve limon gezdirilerek servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009