Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Patlıcanlı Kuzu Kebabı

(Patlıcanlı Kuzu Kebabı nasıl yapılır)

Patlıcanlı Kuzu Kebabı için kullanılan malzemeler :
4 adet patlıcan
750 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
3 adet domates
5 adet yeşil biber
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ

Tarifi :
Patlıcanları halka halka kesip, sıvı yağ ile kızartın ve tek kişilik güveç kabına dizin. Kuşbaşı eti, kuyruk yağı ile birlikte teflon tavada, üzerini kapatarak pişirin. Soğan, domates ve biberi, pişen ete ilave edin. Eti arada bir karıştırarak ve tavanın kapağını kapatarak iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve baharatlarını ilave edip, güveçteki patlıcanların üzerine etli harcı paylaştırın. Servisten önce fırında 15 dakika kadar ısıtıp, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.