Portakallı Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı kuru üzüm
40 gr tereyağı
1 tutam tuz
Tarifi : Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletelim. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzelim. Kuru üzümleri yıkayıp süzelim.Tereyağını tencerede eritelim. Pirinci ilave edip kavuralım. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayalım. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtelim. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştıralım. Sıcak olarak servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009