Limonlu Dilimler için kullanılan malzemeler :
3 adet yumurta
125 gr toz şeker
125 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı zencefil
200 gr un
80 gr pudra şekeri
2 kaşık limon suyu
Tarifi : Şeker ve yumurtalar 5 dakika çırpılır. Başka bir kapta tereyağı, limon kabuğu rendesi ve zencefil çırpılır, diğer karışımla birleştirilir. Azar azar un eklenerek yoğrulur. Hamur krema pompasına doldurulur, 6 santim uzunluğunda parçalar sıkılır. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 7 dakika pişirilir. Soğuyunca üzerine limon suyu ve pudra karışımı konarak süslenir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009