Ana Sayfa > Çorbalar > Sultan Çorbası

(Sultan Çorbası nasıl yapılır)

Sultan Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet havuç
2 kaşık un
2 kaşık margarin
4 su bardağı et suyu
1 miktar rendelenmiş kaşarpeyniri
1 miktar tuz

Tarifi :
Bir tencerede yağı eritin. Sonra da, unu yağda biraz kavurun.Sultan Çorbası’nın tüm özelliği, beyaz renkli olması. Bu nedenle, unu kavururken katiyen pembeleşmemesi gerekiyor. Havucu rendeleyip çorbaya katın. Devamlı karıştırırken 4 su bardağı et suyu veya su katın. Çorba kaynayıncaya kadar ateşte tutun. Kaynayınca da ocağın altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. İkram etmeden önce de, üzerine rende kaşar ile kara biber serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.