Ana Sayfa > Çorbalar > Borsch Çorbası

(Borsch Çorbası nasıl yapılır)

Borsch Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 litre et suyu
2 adet pancar
2 adet soğan
2 adet patates
1 adet kereviz
1 adet havuç
250 gr karalahana
3 kaşık salça
1 demet maydanoz
1 adet defne yaprağı
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 paket krema

Tarifi :
2 litre et suyunu veya içine 2 et suyu tableti koyduğunuz çorba suyunu kaynamaya bırakız ve kaynayınca söndürünüz. Pancarların kabuklarını soyunuz ve kibrit çöpü inceliğinde doğrayınız. Pancarları cam bir kaseye alınız. Plastik kaplar pancar rengine boyanır. Tuzla dövülmüş ve macun haline gelmiş sarmısakları pancarlara katınız ve bir miktar ovaladıktan sonra bir kenara ayırınız. Soğan ince doğrayınız ve yağ ile kavurunuz. Soğanlar kavrulunca içine domates salçası ilave ediniz, salça kokusunun yok olması için bir miktar daha soğanlarla beraber kavurmaya devam ediniz. Şimdi pancarları ilave ediniz, ateşin altını kısınız pancarlar yumuşak bir hal alana kadar pişiriniz. Fazla kavurmayınız, pancarlar daha sonra çorba ile de pişeceği için çok yumuşak olur.

Hazırlamış olduğumuz et suyunu bu soğanlı, salçalı, pancar kavurmasına ilave ediniz. Şimdi küp halinde doğranmış havuç, kereviz, patates (Biraz büyükçe), doğranmış lahana, defne yaprağı, şeker, bağlanmış maydanoz sapı çorbaya ilave ediniz. Sebzeler yumuşak bir hal alana kadar kaynamaya bırakınız. Çorba pişince maydanoz sapı ve defne yapraklarını servisten önce çıkarınız. Ekşi krema veya iyice çırpılmış Yoğurtla beraber servis yapılır ve her tabaga konan bir veya iki çorba kaşığı yogurt ,çorbaya özel bir lezzet verir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.