Ana Sayfa > Soslar > Izgara Sosu

(Izgara Sosu nasıl yapılır)

Izgara Sosu için kullanılan malzemeler :
1 adet soğan
1 su bardağı sıvı yağ
1 fincan limon suyu
1 diş sarımsak
1 kaşık acısos
2 su bardağı acı biber sosu
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Yağı ısıtın, soğan ve sarmısağı yumuşayana kadar pişirin. Limon suyunu, biber sosunu, acılı sosu ve tuzu katın. Orta derecede ısıda, sosta kabarcıklar oluşana kadar pişirin. Izgara esnasında etin üstüne sürün. Etleri bu sosa yatırıp birkaç saat buzdolabında bekletilip daha sonra da ızgara yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.