Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Yumurtalı Taze Fasulye

(Yumurtalı Taze Fasulye nasıl yapılır)

Yumurtalı Taze Fasulye için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gr yeşil fasulye
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 miktar karabiber

Tarifi :
Fasulyeler ayıklanıp, kareler halinde doğranır. Tencereye sıvı yağ konur ve soğan kavrulur. Soğanların rengi değişince 1 yumurta bunun içine kırılır. Karıştırılarak pişirilir. Üzerine doğranmış fasulyeler eklenir. Fasulyeler sararana kadar karıştırılır. Tuz ve karabiberi eklenir. En son olarak 1 su bardaği su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Sıcak olarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.