Etli Düğün Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı nohut
500 gr kuşbaşı kuzu eti
100 gr tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 fincan kuş üzümü
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Tarifi : Bir gece önceden ıslattığımız nohudu haşlayalım. Nohutlar hafif yumuşadığında eti ilave edip pişirelim. Tuz ve karabiber ekip tencereyi ateşten indirelim. Başka bir tencerede tereyağını kızdırıp pirinci hafif kavuralım. 3 su bardağı nohutlu et suyu ve kuşüzümünü pirince ekleyelim. Pirinçlerin pişmesine yakın etli nohudu ilave edelim. Pilav suyunu çekince on dakika dinlendirip sıcak servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009