Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Doğum Günü Pastası

(Doğum Günü Pastası nasıl yapılır)

Doğum Günü Pastası için kullanılan malzemeler :
6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
5 çay bardağı toz şeker (silme)
1/2 çay bardağı su
6 çay bardağı un (silme, küçük çay bardağıyla)
1 paket kabartma tozu

ara kreması için:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 paket vanilya
200 gr labne peyniri
1 çay bardağı damla çikolata

üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (soğuk)

Tarifi :
Bir kaseye 6 adet yumurtayı, 5 çay bardağı toz şekeri 15 dakika mikserle çırpıyoruz. Yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. 1-2 dakika daha çırpıyoruz. Yavaş yavaş elenmiş unu, kabartma tozunu ilave edip düşük ayarda karıştırıyoruz.

Diğer tarafta tepsiyi yağlayıp 1 yemek kaşığı un eleyip tepsinin her tarafına gezdiriyoruz.
170 derecelik sıcak fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.

Piştiğini anlamak için kürdan batırıyoruz. Kek pişerken fırının kapağını hiç açmıyoruz.
Kek pişerken ara kremasını hazırlıyoruz.
Tencereye süt, toz şeker, un, yumurtayı koyup mikser veya blendırda iyice çırpıyoruz. Ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra bir kutu labne peynirini, vanilyayı katıp mikserle çırpıyoruz. Kek soğuduktan sonra enine ortasından kesiyoruz. İkiye ayırıyoruz.
Kekin üzerine yemek kaşığı ile şekersiz süt gezdiriyoruz.

Tabana koyduğumuz kekin üzerine kremayı sürüyoruz. Üzerine damla çikolata serpiyoruz.
Diğer keki üzerine kapatıyoruz.
Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz.
Pastanın her tarafına krem şantiyi sürüyoruz.
Artan krem şantiyi pasta enjektörüne koyup üzerine sıkarak süslüyoruz. Doğum günü kime yapılıyor ise onun ismini yazıyoruz. Etrafına çikolata rendeleyip serpiyoruz. Bir gün önceden yapılırsa daha güzel oluyor.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.