Soslu Humus için kullanılan malzemeler :
2 kase nohut (haşlanmış)
1 su bardağı tahin
3-4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı süt
tuz
üzerinin sosu için:
2 yemek kaşığı dolma fıstık
1 çay kaşığı pulbiber veya toz biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tarifi : Nohutu akşamdan ılık su ile ıslatıyoruz. Nohutu yıkayıp tencereye koyuyoruz. Suyunu koyup haşlıyoruz. Nohutların kabuklarını soyuyoruz.
Nahutu, tahini, sarımsağı, limonu, sıvıyağı, tuzu, kimyonu, sütü koyup iyice blendırda çekiyoruz.
Eğer katı ise biraz kıvamı gelene kadar azar azar süt ilave ediyoruz. Karışımı servis tabağına alıyoruz. Diğer tarafta tavaya yağı koyuyoruz.
Fıstıkları altın sarısı rengini alana kadar kavuruyoruz. Üzerine pulbiber serpip humusun üzerine gezdirip servis yapıyoruz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009