Ana Sayfa > Tatlılar > Fırma Baklavası

(Fırma Baklavası nasıl yapılır)

Fırma Baklavası için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fincan süt
1 çay bardağı ceviz

şurubu için;
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su kaynatıp iki üç damla limon sıkılır

Tarifi :
Margarini oda ısısında yumuşatın. Sıvıyağ, kabartma tozu, süt, un ve margarini bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine ceviz ekleyin. İki elinizin arasında bastırarak yarım ay şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika pişirin.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Şurubu baklavanın üzerine gezdirerek dökün ve bir saat bekletin. Servis tabağına alıp baklavaların arasına kaymağı paylaştırın. Üzerine ceviz serpiştirip servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.