Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Pırasa Dolması

(Pırasa Dolması nasıl yapılır)

Pırasa Dolması için kullanılan malzemeler :
1/2 kg pırasa
250 g kıyma
1 kase pirinç
1 soğan
1/2 limon
kuru nane
fesleğen
sıvı yağ
tuz
1 yemek kaşığı salça
karabiber

Tarifi :
Soğanlar ince olarak doğranır, içine yıkanmış pirinç, kuru nane, fesleğen, limon suyu, karabiber ve tuz koyup karıştırılır. Kıyması ve salçası eklenir, biraz sıcak su koyularak karıştırılır. Pırasalar parmak uzunluğunda kesilir ve iç parçaları çıkarılarak silindirler elde edilir. Pırasaların içine hazırlanan karışımdan doldurulur ve tencereye dizilir. Biraz su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 06 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.