Isırganotu Çorbası için kullanılan malzemeler :
250 gr. ısırganotu
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
2 kahve fincanı su
2 kahve fincanı süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz karabiber
Tarifi : İncecik doğranmış soğan hafif ateşte pembeleştirilir. Un eklenir ve kavurmaya devam edilir. Su ve tuz ilave edildikten sonra 1-2 dakika iyice karıştırılır. Daha sonra doğranmış ısırganotu ilave edilir. Bu şekilde 10 dakika kadar kaynatılır. Süt eklendikten sonra birkaç dakika daha kaynatmaya devam edilir. Yumurta sarısı ve krema (veya süzme yoğurdu) ayrı bir yerde çırpılır.
Servis yaparken kaselere alınan çorbanın üzerine hazırladığınız terbiyeden dökülür. Dilerseniz rendelenmiş kaşar ile de süslenebilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009