Ana Sayfa > Tatlılar > Çikolata Salçası

(Çikolata Salçası nasıl yapılır)

Çikolata Salçası için kullanılan malzemeler :
8 kaşık şeker(200 gr.)
1 kaşık un(30 gr.)
200 gr. sütsüz acı çikolata veya 50 gr.kakao
2 yumurta sarısı
1 fincan likör

Tarifi :
Bir tencereye şeker, un ve yumurta sarısını koyup üzerine 1/2 lt. su ilave ederek karıştırınız. Sonra küçük parçalara doğranmış çikolatayı veya kakaoyu koyunuz. Ateşten alıp likörü ve vanilyayı ilave ediniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : melaba
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.