Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Mayıs Gülü

(Mayıs Gülü nasıl yapılır)

Mayıs Gülü için kullanılan malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı gül yaprağı
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı gül suyu

Tarifi :
Şekeri yumurta ile mikserde 10 dk. çırpın. Süt, sıvıyağ, elenmiş un, kabartma tozu, gül yaprakları, gül suyunu ve fındığı koyun, karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk. pişirin. İlk 20 dk. fırının kapağını hiç açmayın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : melaba
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.