Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Nemse Böreği

(Nemse Böreği nasıl yapılır)

Nemse Böreği için kullanılan malzemeler :
700 gr. milföy hamuru
250 gr. izmir tulum peyniri
1 demet maydanoz
1 yumurta

Tarifi :
Milföy hamurlarını yarım cm. kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin. Yumurtanın sarısını akından ayırın. Tulum peynirini rendeleyip maydanozu kıyın. Peynir, maydanoz ve yumurta akını bir kasede karıştırıp hamurların ortalarına paylaştırın. İkiye katlayıp, yarım ay şeklinde kapatın. Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dk. kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : melaba
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.