Ana Sayfa > Tatlılar > Temurhindi Sabuni

(Temurhindi Sabuni nasıl yapılır)

Temurhindi Sabuni için kullanılan malzemeler :
malzemeler (10 porsiyon)
dövme köy nişastası (2,5 su bardağı) 300 gr.
şeker (1, ¼ su bardağı) 250 gr.
antep yağı ( 1,5 çorba kaşığı) 50 gr.
içme suyu (2,5 su bardağı) 550 gr.
demirhindi 50 gr.
medine hurma 250 gr.
tereyağı (2,5 çorba kaşığı) 100 gr.
antep fıstığı içi 100 gr.

Tarifi :
Demirhindiyi içme suyu ile 2-3 dakika kaynatın, süzün ve soğutun. Soğuk demirhindi suyuna nişasta ve şekeri ekleyin. Çırpma teli ile karıştırarak 1 saat nişastanın erimesini bekleyin. Kısık ateşteki teflon tavaya antep yağını koyun ve eritin.

Karışımı dökün ve tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak dibinin tutmasını önleyin. Helva, mercimek kıvamına gelene kadar hafif ateşte karıştırmaya devam edin.

Helvayı ateşten almaya yakın tereyağını ve 3-4 parçaya bölünmüş hurmayı ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp ateşten alın. Üzerine antep fıstığı ekleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.