Ana Sayfa > Tatlılar > Balbadem Helvası

(Balbadem Helvası nasıl yapılır)

Balbadem Helvası için kullanılan malzemeler :
yarım kg iri irmik
1 paket (250 gr) margarin
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı süt

balbadem için:
1 su bardağı soyulmuş badem
2 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı su

Tarifi :
Sütü tencereye alıp 1.5 bardak tozşeker ilave edin ve orta ateşte kaynatıp ılınmaya bırakın.

Margarini derin bir tencerede eritip irmiği ilave edin. Devamlı karıştırarak kavurun. İrmiğin rengi koyulaşınca şekerli ılık sütü azar azar dökerek ekleyin. Topaklanmaması için ara vermeden hızlı karıştırarak sütü irmiğe yedirin.

Kalan tozşekeri ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ateşten alıp üzerine kağıt havlu ile örterek en az 1 saat demlenmeye bırakın.
Bademleri tozşeker ve su ile birlikte teflon tavada pişirin. Karamel kıvamını alınca ateşten alın. Birbirine yapışmaması için çatalla ayırıp pişmiş helvaya ekleyip harmanlayın. Ilık olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,041 saniyede oluşturuldu.