Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Fındıklı Yaprak Sarma

(Fındıklı Yaprak Sarma nasıl yapılır)

Fındıklı Yaprak Sarma için kullanılan malzemeler :
6 soğan
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş fındık
tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 kahve fincanı kuş üzümü
bir tutam maydanoz
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 kg yaprak
2 çay bardağı zeytinyağı

Tarifi :
Bir tencereye yağ koyulur ve soğanlar kavrulur. İçine pirinç eklenir, kavrulur. Baharatlar ve diğer malzemelerde eklenir, karıştırılır. Biraz su ilave edilerek pişirilir ve yapraklar hazırlanan bu içle sarılır, tencereye dizilir. Tencereye yaprakların üstüne tabak koyulur ve biraz su ilave edilerek pişmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 06 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.