Ana Sayfa > Tatlılar > Güllaç Tavası

(Güllaç Tavası nasıl yapılır)

Güllaç Tavası için kullanılan malzemeler :
8 yaprak güllaç
1 su bardağı ceviz
3 adet tumurta
1 paket tereyağı

şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Tarifi :
Güllaçlar hafif ıslatılır. Aralarına dövülmüş ceviz konarak üst üste tepsiye yerleştirilir. 1 saat bekletilir. Bu arada şerbet kaynatılır soğumaya bırakılır. Bekleyen güllaç baklava dilimi şeklinde kesilir. Her dilim çalkalanmış yumurtaya batırılır, tereyağında kızartılır. Şerbete atılır, 5 dakika sonra servis tabağına aktarılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.