Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Lalanga

(Lalanga nasıl yapılır)

Lalanga için kullanılan malzemeler :
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı ılık su
alabildiği kadar un
kızartma yağı

Tarifi :
Yaş maya, su ve toz şeker yoğurma kabında eritilir, üzerine sıvıyağ, tuz, akıcı bir hamur olana kadar elenmiş un konur, iyice çırpılır. Küçük derin tavaya yağ konur, kızınca cıvık hamura küçük bir kepçeyle ya da kahve fincanıyla batırarak hamur alınır, yağa dökülür, yağın yüzeyinde çay tabağı gibi yayılması gerekir, iki yüzü pembe renkte kızartılır, kağıt havluya alınır, lalanga şerbete atılıp tatlı olarak tüketileceği gibi, kahvaltılık malzeme eşliğinde şerbetiz olarak da yenebilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.