Kuşbaşı Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 kg kuzu eti (iri kuşbaşi doğranmış)
200 gr soğan (rendelenmis) (2 orta boy)
tuz
taze çekilmis karabiber
1/2 çay kş. yenibahar
250 ml et suyu (1 su bardağı)
10 gr. un (1 çorba kş.)
1/3 çay kş. tarçın
1/3 çay kş. kimyon
Tarifi : Etleri bir kaba koyun. Rendelenmiş soğanları tülbentten süzerek suyunu çıkarın. Soğan suyunu etlerin üzerine dökün. Tuzu, biberi ve yenibaharı katıp, bu terbiyenin etlere kaynaşması için elinizle biraz karıştırın.
Etleri serin bir yere 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Izgaranızı (ızgranız yoksa fırınızın ızgarasını) yakın. Etleri şişlere dizin. Izgaraya (fırında ise altına bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirip her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen etleri ızgaradan alıp sıcak tutun. Et suyunu (fırında ise, tepside biriken et suyunu) bir tavaya boşaltıp unla karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirdikten sonra tavayı ateşten alın.
Etlerin üzerine bu sosu döküp, yanında tarçın ve kimyon ile servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 5
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009