Bezelye Püreli Tavşan için kullanılan malzemeler :
100 g tavşan boneless et,
1 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı krema
1 yumurta
1 havuç
1 siyah zeytin
20 gr tereyağı
maydanoz
tuz
bezelye
Tarifi : Süt ile ekmek kırıntısını karıştırın. Havuçu yıkayıp soyun. Buharda 5 dakika ve pişirerek ezilin. Pişmiş tavşan etini, havuç, ekmek kırıntısı, bütün yumurta ve bir çimdik tuzu karıştırın. Bu püreden tabak içinde tavşan görüntüsü yapın, zeytin tanesini ikiye keserek gözlerini, maydanoz dallarından da bıyıklarını yapın. Pişmiş bezelye ile kremayı ezerek püre yapın, tavşanın yanında bebeğe yedirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009