Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Bezelye Püreli Tavşan

(Bezelye Püreli Tavşan nasıl yapılır)

Bezelye Püreli Tavşan için kullanılan malzemeler :
100 g tavşan boneless et,
1 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı krema
1 yumurta
1 havuç
1 siyah zeytin
20 gr tereyağı
maydanoz
tuz
bezelye

Tarifi :
Süt ile ekmek kırıntısını karıştırın. Havuçu yıkayıp soyun. Buharda 5 dakika ve pişirerek ezilin. Pişmiş tavşan etini, havuç, ekmek kırıntısı, bütün yumurta ve bir çimdik tuzu karıştırın. Bu püreden tabak içinde tavşan görüntüsü yapın, zeytin tanesini ikiye keserek gözlerini, maydanoz dallarından da bıyıklarını yapın. Pişmiş bezelye ile kremayı ezerek püre yapın, tavşanın yanında bebeğe yedirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.