Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Bıldırcın Dolması

(Bıldırcın Dolması nasıl yapılır)

Bıldırcın Dolması için kullanılan malzemeler :
4 bıldırcın
tereyağı
3 yemek kaşığı pirinç
1 kuru soğan
dolmalık fıstık
kuş üzümü
domates
sivri biber

Tarifi :
Öncelikle pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır. Soğanlar doğaranır ve tereyağda kavrulur. Daha sonra pirinç eklenir. Fıstık, kuş üzümü, tuz ve karabiber katıldıktan sonra iç hazır hale gelir. Sonra bıldırcınlar tütsülenir ve tereyağda kızartılır, içleri hazırladığımız içle doldurulur, bir fırın kabına alınan bıldırcınlar domates ve biberle süslenir, biraz su eklenir ve fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.