Ana Sayfa > Et Yemekleri > Tavşan Budu Fırında

(Tavşan Budu Fırında nasıl yapılır)

Tavşan Budu Fırında için kullanılan malzemeler :
4 tavşan budu
4 dilim jambon
2 çorba kasığı tereyağı
1/2 litre süt
1 dal biberiye otu
yetecek kadar beyaz un
4 kalın dilim kaşer peyniri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve karabiber

Tarifi :
Bir gece önceden tavşanın butları süte yatırılır ve öylece bırakılır. Pişirileceği vakit sütten çıkarılan tavşan butları uzunlamasına yarılır ve dövecekle iyice yassılaştırılır.

Bir tavaya tereyağıyle 4 çorba kaşığı zeytinyağı konur. Bir dal da biberiye konduktan sonra tava kuvvetli ateşe oturtulur. Yağ kızmaya başlayınca una bulanan butlar tavaya konur. Tuzu ve biberi serpildikten sonra butların iki yanı da pembeleşinceye kadar kızartılır. Ateşin kuvveti biraz azaltılır ve etler 15 - 20 dakika kadar böylece pişirilir.

Yirminci dakikanın sonunda butların üstü jambon dilimleriyle örtülür. Bunların üstüne de kaşer peyniri dilimleri yayılır ve kap orta ısılı bir fırına sürülür. Burada on dakika kadar kalan yemek fırından çıkarılınca kabın çevresi sote edilmiş havuçla süslenir ve olduğu gibi sofraya çıkarılarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.