Örgülü Pilav için kullanılan malzemeler :
5 yaprak milföy hamuru
2 su b. pirinç
1 su b. bezelye
1 tavuk göğsü
1 tutam dere otu
sıvıyağ
tavuk suyu
tuz
karabiber
Tarifi : 1 tavuk göğsünü haşlayın. Haşlandıktan sonra tavuk etini kesin. Tencereye sıvıyağı alın. Üzerine pirinci ilave edip kavurun. Pirinç kavrulduktan sonra üzerine tuz ve tavuk etlerini ilave edin. Üzerine tavuk suyu ilave edin. Tavuk suyu ekledikten sonra üzerine 1 su bardağı bezelye ilave edip pilavı pişirin. 5 yaprak milföyün 1 adedi yuvarlak kalıpla yuvarlak şekil kesin.
Kek kalıbının margarin ile yağlayın. Kek kalıbının zeminine yuvarlak milföyü yerleştirin. Diğer kalan 3 adet milföyü uzun şeritler kesip kek kalıbın kenarlarına dizin. Pilav piştikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edin. Pilavı kek kalıbının içine boşaltın. Pilavın üzerine 1 adet milföy ile kapatın. Örgülü pilavı önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Örgülü pilav piştikten sonra kek kalbını ters çevirip servis tabağına alın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009