Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Kuru Patlıcan Dolması

(Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır)

Kuru Patlıcan Dolması için kullanılan malzemeler :
25 adet kuru patlıcan
20 çorba kaşığı pirinç
1 soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
tuz, karabiber
reyhan
zeytinyağı
su

Tarifi :
Kuru patlıcanları kaynar suda yarı kıvamda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. İçi için herşeyi çigden koyarak hazırlayın. Pirinç, ince kıyılmış kuru soğan, biber salçası,tuz,karabiber ve taze reyhan ekleyin. Kıvamını zeytinyağı ile yumuşatın. Patlıcanlarınızın ağzından birer parmak boş kalacak şekilde çok sıkmadan doldurun. Üzerine az az su ekleyerek pişmeye bırakın. Kuru sumak veya sumak suyu da eklerseniz dolmanız çok lezzetli olacaktır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.