Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Adapazarı `nın Islama Köftesi

(Adapazarı `nın Islama Köftesi nasıl yapılır)

Adapazarı `nın Islama Köftesi için kullanılan malzemeler :
yarım kg. dana kıyma
1 kuru soğan
kurutulmuş ekmek içi
köfte baharı
tuz
ısalamak için:
ince dilimlenmiş bayat ekmek
kemiksuyu
kırmızı biber
sıvıyağ

süslemek için:
2 domates
2 yeşil biber

Tarifi :
Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın. Diğer tarafta kemik suyu hazırlayın.İçine biraz sıvıyağ ve rengi kırmızı olacak şekilde toz kırmızı biber ve tuz ekleyin. Bayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın. Köfteleri ve ekmekleri ızgarada pişirin. Domates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstünede domates biberleri koyarak sıcak servis yapın. Hem bayat ekmekler değerlenmiş olacak. Hem de bereketli bir yemek ortaya çıkacak.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.