Şeftalili Porsiyonluk Pasta için kullanılan malzemeler :
yarım sade pandispanya
yarım kakaolu pandispanya
1 poşet kremşanti
1 çay bardağı sütkreması için:
2 su b. süt
1 çay bardağı tozşekerüzeri için:
4 şeftali
1 su bardağı badem
Tarifi : Pandispanyalardan bir kalıp veya bardak yardımı ile aynı boyda yuvarlak parçalar kesin. Bu parçaları şekerli su ile yada marmelat suyu ile veya meyve suyu ile ıslatın. Diğer tarafta süt, un, tozşekerle bir krema pişirip soğutun. içine çırpılmış krem şantiden bir çorba kaşığı ekleyin. Bir parça pandispanya koyun. Üzerine biraz krema sürün. Şeftali parçaları yerleştirin.
Tekrar bir parça daha pandispanya koyun. Tekrar krema sürün. Yine meyva parçaları yerleştirin. En üstüne bir parça daha pandispanya yerleştirin. Hertarafını kremşanti ile sıvayın. Şeftali dilimleri ve badem ile süsleyin. Biz parçaları hem kakaolu hem de sade kullanarak iki renk elde ettik. Bir gece dolapta dinlenirse lezzet mükemmel olur.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009