Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Vişneli Çikolatalı Pasta

(Vişneli Çikolatalı Pasta nasıl yapılır)

Vişneli Çikolatalı Pasta için kullanılan malzemeler :
1 kakaolu pasta keki
1 çay bardağı vişne suyu
1 kase vişne tanesi
1 kase damla çikolata

kreması için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya şekeri

krem şantisi için:
1 paket çilekli krem şanti
1 .5 su bardağı süt

Tarifi :
Çikolatalı pastanın ilk olarak kreması hazırlanır. Bunu için tencereye süt, tozşeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilya alınarak ceylen gözü oluncaya kadar pişirilir. Krema karıştırılıp soğutulurken diğer taraftan pasta kekinin tabanı vişne suyunun yarısı ile ıslatılarak servis tabağına alınır. Üzerine ilk sıcaklığı çıkmış krema dökülerek sıvanır. Daha sonra üzerine vişnelerin bir kısmı ve biraz damla çikolata serpiştirilir. Pasta kekinin ikinciside kalan vişne suyu ile ıslatılarak üzerine kapatılır.

Pastamızın üzerini süslemek için ise krem şanti köpürtülür. Köpürtülen krem şantinin bir kısmı ile pastanın her tarafı sıvanır. Kalan krem şanti, vişne ve damla çikolatalar ile pasta istenilen şekilde süslenir. Bir kaç saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır. Çok hafif ve lezzetli bu pastayı kolaylıkla mutfağınızda yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.