Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Cevizli Balkabaklı Cheesekek

(Cevizli Balkabaklı Cheesekek nasıl yapılır)

Cevizli Balkabaklı Cheesekek için kullanılan malzemeler :
1 paket petibör bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağı

sosu için:
yarım kg. bal kabağı
1,5 su bardağı tozşeker
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
üzeri için:
yarım su bardağı tozşeker
1 kase ceviz

Tarifi :
Bisküvileri robottan iyice çekin.İçine erimiş tereyağını ekleyip çember kalıbın dibine basın. Diğer tarafta balkabaklarını buharda pişirip püre yapın. İçine tozşekeri, yumurtaları, un, labne ve vanilyayı ekleyin. Bu karışımı bisküvilerin üzerine döküp 170 derecede pişirin.Diğer tarafta tozşekeri tavaya alıp karamel yapın.

Üzerine inci kıyılmış cevizleri ilave edin. Fırından çıkan kekik üzerine yayın. iyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletip dilimleyerek servis yapın. Balkabağının aroması ile unutamıyacağınız lezzette bir kek olacak.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.