Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kestaneli Vanilya Soslu Kek

(Kestaneli Vanilya Soslu Kek nasıl yapılır)

Kestaneli Vanilya Soslu Kek için kullanılan malzemeler :
4 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
100 gr. bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 kase kestane
alabildiği kadar un

vanilya sosu için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı

Tarifi :
Karıştırma kabınızın içine oda ısısındaki margarini ve pudra şekerini alıp 5 dakika mikserle çırpın. Daha sonra 3 yumurtayı tek tek üzerine ekleyip çırpın. Sütü ve doğranmış haşlanmış kestaneleri ve çikolataları ekleyin. Biraz un ekleyip üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.

Koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edeceksiniz. Kek kalıbına boşaltıp önce 200 derecede daha sonra ısıyı düşürerek içini çektirerek pişirin. Bu arada vanilya sosu için tencereye sütü ve tozşekeri alın.

Diğer tarafta yumurta sarısı,nişasta ve vanilyayı karıştırın. Üzerine biraz su veya süt ekleyerek kıvamını açın ve kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin. Kekiniz fırından çıkar çıkmaz vanilya sosu üzerine dökün. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık ılık dilimleyerek servis yapın.

Çok kabarmayan ama çok lezzetli bir kek.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.