Fındıklı Kek için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 p. vanilya
iç malzemesi için:
1,5 su bardağı fındık
2 yumurta beyazı
portakal kabuğu
1 çay bardağı pudra şeker
üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
reçel
Tarifi : Unu karıştırma kabına alın. Üzerine maya, toz şeker va avnilyayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın. İçerisine yumurta, ılık süt ve yumuşamış tereyağını ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca kalıbın boyuna göre hamura kare bir şekil verin. Dİğer taraftan iç harcı hazırlayın.
Bunun için; fındıkları iri kırarak bir kaba alın. Üzerine 2 yumurta beyazını, portakal kabuğunu ve pudra şekerini karıştırarak iç harcı hazırlayın. Daha sonra bu harcı hamurun tam uçlarına gelmeyecek şekilde hamurun üzerine yayın ve rulo yapın.Ruloyu kalıbın içine alın. Hamurun üzerinden bıçak ile yarısına incecek kadar derin bir çizgi çekin. Hamuru yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra 170 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerine reçel şurubu sürüp pudra şekeri eleyerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009