Ana Sayfa > Tatlılar > Bumbada

(Bumbada nasıl yapılır)

Bumbada için kullanılan malzemeler :
250 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
1p. kabartma tozu
1p. vanilya
alabildiği kadar un

iç harcı için:
1 taze hindistan cevizi
1 çay bardağı tozşeker krem şantisi için:
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su

Tarifi :
250 gr oda sıcaklığındaki margarini elinizle iyice yumuşatın. Üzerine yumurtayı kırın. Pudra şekerini,sıvıyağı ekleyin. Kakaoyu da ekleyip karıştırın. En son 4 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. İçlerine taze hindistan cevizi rendesi,tozşeker ve bir yumurta akını karıytırıp içlerine bir tutam koyup içli köfte gibi kapatın.

İsterseniz yuvarlayın isterseniz yumurta şekli verin. Biraz zorlanabilirsiniz çünkü un kurabiyesi hamuru gibi kırılan bir hamur Şekil verdikten sonra tepsiye dizin ve 175 derecede pişirin. Daha sonra soğuk şekerli suyu üzerine dökün.

Nefis bir tatlı.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.