Hindistan Cevizli Adana Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2,5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gr margarin
3 veya 4 yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı nişasta
şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
üzeri için:
hindistan cevizi
kızartmak için:
sıvıyağ
Tarifi : Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın. İçine tuzu ve şekeri de ekleyin.Dahasonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Hamur toplanınca altını kapatıp soğumayabırakın. Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın. En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin.Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun.
Elinizi sıvıyağ ile yağlayın. Elinizin içine torba ile hamuru halkaşeklinde sıkıp soğuk yağa atın. Tavanız dolunca altını yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın. Daha öncedenhazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti emmesini sağlayın.
Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın. Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini tavsiye ediyoruz. uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak bir lezzet.
İkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup kullanmak gerekecek.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009