Ana Sayfa > Çorbalar > Hamur Çorbası

(Hamur Çorbası nasıl yapılır)

Hamur Çorbası için kullanılan malzemeler :
Hamuru için:
1 su bardağı un
Aldığı kadar su
1 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeler:
1 kase yoğurt
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Nane
kırmızıbiber
1 çorba kaşığı yağ

Tarifi :
Hamuru yoğurup, ufak kareler şeklinde kesin.Tencerede suyu kaynatın, tuzu ve hamuru ekleyip pişirin. Yoğurdu çırpıp ılıştırın çorbaya ekleyin. Tavaya yağ koyup nane ve kırmızıbiberi yakın. Çorba piştikten sonra üzerine yaktığınız nane ve kırmızıbiberden dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.