Ana Sayfa > Tatlılar > Ay Tatlısı

(Ay Tatlısı nasıl yapılır)

Ay Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı sirke
alabildiği kadar un

arası için:
1 kase ceviz
üzeri için:
150 gr tereyağı

şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon suyu

Tarifi :
Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu, sıvıyağı, suyu, sirkeyi ve yumurtayı alın. Telle iyice karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın. hamuru 16 bezeye bölüp dinlenmeyi bırakın. Bu arada şerbetini kaynatıp soğutun. Dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta koyarak 8 şerli 2 grup olaraküst üste koyun. 8 bezeyi bir defada olabildiğince ince açın.

Üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını serpip oklavaya sararak rulo yapın. oklavayı içinden çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde kesin. İkinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp fırın tepsisine tatlıları dizin. Üzerine sadece erimiş tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubugezdirin. Nefis bir hamur tatlısı Oktay Ustan'ın, "Ay Tatlısı" dediği bu tatlı sofranızda baş köşede yer alacak.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.