Ana Sayfa > Tatlılar > Vezir Parmağı

(Vezir Parmağı nasıl yapılır)

Vezir Parmağı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı su
50 gr. margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
3- 4 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta

kızartmak için:
sıvıyağ

şerbeti için:
3,5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Tarifi :
Tencereye 2 su bardağı suyu alın.Üzerine margarin, toz şeker, tuz ilave edip susyun kaynamasını sağlayın. Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin. Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları kırarak devamlı karıştırın. En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin. Hamurdan vezir parmağı şeklini verin. Soğuk sıvıyağa alın. Vezir parmağını kızartın. Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp kaynatın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.