Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Meyveli Turta

(Meyveli Turta nasıl yapılır)

Meyveli Turta için kullanılan malzemeler :
2 yumurta
150 gr. tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

iç harcı için:
1 ananas
1 mango
1 armut
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı badem

Tarifi :
Meyveler küp küp doğranarak tavaya alınır. Üzerine tozşeker ilave edilir. Biraz kavurduktan sonra bademler de eklenerek meyveler yarı kıvamda pişirilir. Diğer taraftan karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, yoğurt alınarak karıştırılır.

Daha sonra pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Ortalama 14 kaşık un elde edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan portakal büyüklüğünde ayrılır. kalan hamur tart kalıbına yayılır. Üzerine hazırlanan meyveler konur. En üste de bir süre dolapta bekletilen hamur rendelenerek üzerine alınır. Üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.